این مطالعه خواص مهندسی را بر روی رطوبت متغیر دانه و هسته آفتابگردان از 7.6 تا 25 درصد (بر اساس مرطوب) تشخیص داد.
با افزایش رطوبت، مقادیر ابعادی تخمه آفتابگردان نمکی هم برای دانه و هم برای دانه افزایش یافت.
چگالی ظاهری، چگالی واقعی و تخلخل برای دانه در مقایسه با دانه تخمه آفتابگردان ممتاز در هر مقدار رطوبت بالاتر بود.
با افزایش رطوبت از 6/7 به 25 درصد، تخمه آفتابگردان مشکی چگالی واقعی، تخلخل و وزن هزار دانه افزایش یافت.
ضریب اصطکاک ساکن روی تخته سه لا برای دانه در رطوبت 25 درصد حداکثر و برای دانه روی شیشه با رطوبت 6/7 درصد کمترین مقدار بود. زاویه استراحت برای هسته در مقایسه با بذر حداکثر بود.
با افزایش رطوبت، نیروی ترک اولیه، میانگین نیروی گسیختگی و میانگین انرژی گسیختگی دانه و هسته کاهش یافت.
مشخص شد که هسته نسبت به بذر نسبت به ترک اولیه مقاوم تر است.
خواص مهندسی دانه و هسته آفتابگردان برای طراحی تجهیزات جابجایی و فرآوری غلات ضروری است.
تخمه آفتابگردان با استفاده از تجهیزات مختلف تحت یک سری عملیات واحد قرار می گیرد و تمامی این تجهیزات بر اساس خواص فیزیکی و مکانیکی عمل می کنند.
به منظور افزایش کارایی تجهیزات، بررسی تخمه آفتابگردان دور سفید خواص مهندسی دانه ها ضروری است.
با برداشتن پوسته قبل از استخراج روغن، می توان کیفیت روغن آفتابگردان را از نظر موم کم و رنگ بهتر بهبود بخشید و آگاهی از ویژگی های شکست پوسته و هسته دانه ضروری است.
محتوای رطوبت دانه بر عملکرد ماشین آلات جابجایی و فرآوری تأثیر می گذارد.
بنابراین، مطالعه حاضر به منظور تعیین خواص مهندسی تخمه آفتابگردان با تغییر در میزان رطوبت انجام شد.
نتیجه یافته ها می تواند اطلاعات ارزشمندی برای طراحی تجهیزات جابجایی و پردازش باشد.
- منابع:
- تبلیغات: